Culinaire ateliers in gastenkamers
U bent hier: Home Kamers Gaussignac Recepten Salade van Hatrival

Salade van Hatrival

 

Ingrediënten voor vier

750 g prinsessenboontjes
500 g aardappelen
300 g uien
1 worst van Saint-Hubert (borquin)
250 g gezouten, niet te vet spek
8 cl sherry-azijn
75 g boter
75 g eendenvet
gehakte peterselie
zout en peper uit de molen

Bereiding

  1. Maak de boontjes schoon en laat ze heel. Kook ze in licht gezouten water tot ze nog iets krokant zijn. Laten uitlekken.
  2. Schil de aardappelen en snij ze in grote schijven (± 1 cm). Kook ze rauw in het eendenvet Hou de aardappelen warm.
  3. Snij het spek in reepjes van 1 cm. Verwijder het zwoerd en snij elke reep in dikke spekblokjes van 3 cm.
  4. Zet een grote kookpot op middelhoog vuur en laat er 50 g boter in smelten. Voeg de uisnippers toe en laat ze in 3 tot 4 min. zacht worden zonder dat ze bruinen. Voeg de  boontjes toe. Breng op smaak met zout ( opgelet, het spek is al vrij zout) en peper. Meng, dek af en laat goed warm worden.
  5. Smelt in een grote kookpot op hoog vuur 25 g boter en braad de spekjes kort aan. Bak ze tot ze erg knapperig zijn. Verwijder het vet en voeg de boontjes, de uien en de sherry-azijn toe. Kruid naar believen.
  6. Verwijder het vel van de worst. Snij het vlees in dikke sneetjes en pocheer ze in een pot water. Als ze warm zijn, afgieten en in de pan doen, samen met de gebakken aardappelen.
  7. Bestrooien met gehakte peterselie en goed warm opdienen.

 




Wallonie Commisariat Général du Tourisme

Commissariat général
au Tourisme
de la Région wallonne

Wallonie Belgique Tourisme

Wallonie-Bruxelles tourisme.