Lauwe salade van aardappel en gezouten spek, rivierkreeftjes en citroenvinaigrette
Ingrediënten
600 g aardappelen «Plates de Florenville»
100 g in blokjes gesneden gezouten spek
150 g vlees van rivierkreeftjes
4 dikke bosjes raketsla
Voor de vinaigrette:
2 el graanmosterd
geraspte schil en sap van een halve biologische citroen
1 geperst knoflookteentje
6 el olijfolie van eerste persing
zeezout en zwarte peper uit de molen
Bereiding
- Schil de aardappelen en snij ze in schijfjes van 1/2 cm dik. Kook ze gaar in kokend gezouten water.
- Bereid de vinaigrette: klop alle ingrediënten samen tot een smeuïge emulsie.
- Bak de spekjes goudbruin.
- Giet de aardappelen af, bewaar ze warm.
- Verdeel de raketsla over de borden. Doe er de rivierkreeftjes bij.
- Meng de aardappelen en de spekblokjes. Verdeel ze over de sla en de rivierkreeftjes.
- Breng op smaak met de vinaigrette en dien dadelijk op.
FEDER
PROGRAMMATION 2007-2013
Axe prioritaire 3 : développement territorial
équilibré et durable
Mesure 3.03 : redynamisation urbaine et
attractivité du territoire
Le Fonds européen de développement
régional
et la Wallonie investissent dans votre avenir.