Culinaire ateliers in gastenkamers
Chocolademousse met melk en tonkaboon
Ingrediënten voor vier
200 g chocolade van goede kwaliteit
5 zeer verse eieren
50 g gezouten boter
½ tonkaboon
zout
Bereiding
- Smelt de in stukjes gebroken chocolade in de bain-marie, samen met de boter en de halve vers geraspte tonkaboon.
- Scheid ondertussen de eiwitten van de eierdooiers.
- Haal de pot uit de bain-marie en wacht vijf minuten om dan de eierdooiers erbij te doen.
- Klop het eiwit op tot sneeuw, met een snuifje zout. Als het erg vast is, zonder te breken in de vorige bereiding doen.
- Verdeel de mousse over kleine coupes.
- Dek af met vershoudfolie en bewaar nog minstens twee uur vóór het opdienen in de koelkast.
FEDER
PROGRAMMATION 2007-2013
Axe prioritaire 3 : développement territorial
équilibré et durable
Mesure 3.03 : redynamisation urbaine et
attractivité du territoire
Le Fonds européen de développement
régional
et la Wallonie investissent dans votre avenir.