Culinaire ateliers in gastenkamers
U bent hier: Home Kamers Gaussignac Recepten Chocolademousse met melk en tonkaboon

Chocolademousse met melk en tonkaboon

Ingrediënten voor vier

200 g chocolade van goede kwaliteit
5 zeer verse eieren
50 g gezouten boter
½ tonkaboon
zout

Bereiding

  1. Smelt de in stukjes gebroken chocolade in de bain-marie, samen met de boter en de halve vers geraspte tonkaboon.
  2. Scheid ondertussen de eiwitten van de eierdooiers.
  3. Haal de pot uit de bain-marie en wacht vijf minuten om dan de eierdooiers erbij te doen.
  4. Klop het eiwit op tot sneeuw, met een snuifje zout. Als het erg vast is, zonder te breken in de vorige bereiding doen.
  5. Verdeel de mousse over kleine coupes.
  6. Dek af met vershoudfolie en bewaar nog minstens twee uur vóór het opdienen in de koelkast.
Wallonie Commisariat Général du Tourisme

Commissariat général
au Tourisme
de la Région wallonne

Wallonie Belgique Tourisme

Wallonie-Bruxelles tourisme.